Home

Verhalen van hoop liggen voor het oprapen. Of het nu gaat om Spaanse slotenmakers die weigeren mensen uit hun huis zetten, Britse schoonmakers die een waardig loon afdwingen, Duitse piloten die weigeren vluchtelingen te deporteren of Belgische gezinnen die vluchtelingen opvangen. De vraag is: waarom kennen we die voorbeelden nauwelijks? Waarom heerst de negativiteit?

‘In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien’, stelt filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi. ‘Terwijl hoop ons net voorstuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook.’

In dit boek verweeft Lleshi inspirerende voorbeelden van vandaag met het leven en denken van Martin Luther King jr., die een halve eeuw geleden werd vermoord. Lleshi benoemt de wanhoop die er is, gaande van ongelijkheid tot en met machteloosheid. Maar hij laat ook zien hoe we van onderuit macht opbouwen en hoop mogelijk maken. Hij pleit voor verzet, engagement en hoop. Want de geschiedenis toont aan: hoop kan de wereld veranderen.

Met een voorwoord van Jerry Afriyie

paperback – ca. 250p.; mei 2018, 17,50€; isbn 9789462671263

Bleri Lleshi is politiek filosoof, jongerenwerker in Brussel en docent aan de UCL. Hij schreef De neoliberale strafstaat (EPO, 2014), de bestseller Liefde in tijden van angst (EPO, 2016) en Inaya. Brief aan mijn kind (EPO, 2017). Hij onderhoudt ook de populaire Bleri Lleshi’s Blog.

Boekvoorstellingen

19/05 om 14 uur Sint-Baafsabdij in Gent 
20/05 om 11 uur Passa Porta in Brussel
02/06 om 16 uur De Groene Waterman in Antwerpen
03/06 om 14 uur Van Piere in eindhoven
04/07 om 20 uur Pakhuis De Zwijger in Amsterdam

Wees welkom!