Home

inayaDe eerste boekvoorstelling van het nieuwste boek van Bleri Lleshi: Inaya. Brief aan mijn kind. De voorstelling gaat door in Bozar op 17 maart.

Gasten zijn de schrijfster Joke van Leeuwen en de columniste Aya Sabi. Gie Goris is gastheer. Nawaris (Irak) zorgt voor de muzikale intermezzo.

———- Programma ——————————————
20.00 Welkom door Gie Goris (gastheer)
20.05 Nawaris (muziek uit Irak)
20.15 Bleri Lleshi over het boek
20.45 Joke Van Leeuwen reageert op het boek
21.55 Aya Sabi reageert op het boek
21.05 Gesprek tussen de sprekers
21.20 Nawaris
22.00 Einde

Na de boekvoorstelling is er de mogelijkheid om het boek ter plaatse te komen. Bleri Lleshi houdt een signeersessie.

Inkom is gratis. Inschrijven is aangewezen als je zeker wil zijn van je plaats. Dat kan via deze link en neemt een aantal seconden in beslag
http://crm.bozar.be/EFFICY.DLL/guest?app=bozar&page=EventsRegistration2%2FRegistration.htm&kprod=200316&lang=nl

Adres Bozar: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Boekvoorstelling gaat door in Zaal M.

——— Over het boek —————————————–
Inaya. Zo zal het eerste kind van Bleri Lleshi heten. Terwijl de auteur vol ongeduld op haar geboorte zit te wachten, staan zijn gedachten niet stil. Hij besluit ze te bezweren met een brief. Over zijn eigen roots diep in de Albanese Alpen. Over Brussel, de geboortestad van Inaya. Over de wereld waarin ze zal opgroeien. ‘Ik kan niet alles over deze tijden vertellen’, schrijft hij. ‘Je zal ze zelf moeten beleven. Maar de dag dat je dit boek in handen neemt, zal je een aantal reflecties van je vader kunnen lezen over de geest van onze tijd. Ik wil je bewust maken over ongelijkheid en uitsluiting. Over het racisme en het seksisme die je zal meemaken. Maar ik wil je ook vertellen over hoopvolle mensen en initiatieven. En over de verrijking die je in jou hebt. Over de verschillende werelden en hoe je het beste uit die werelden moet nemen om jouw eigen levensverhaal te maken. Een verhaal gebaseerd op het goede doen, op rechtvaardigheid, verbondenheid en zorgzaamheid.’ Poëtisch, beklijvend en inspirerend.

Met een voorwoord van Joke van Leeuwen.

Colofon:
isbn: 9789462670990 · 2017 · paperback (12,5 x 20 cm) – ca. 210p. · prijs: € 15.00

———— Over de auteur ———————————————
Bleri Lleshi is politiek filosoof, jongerenwerker in Brussel en docent aan UCLL. Hij schreef De neoliberale strafstaat (EPO, 2014) en de bestseller Liefde in tijden van angst (EPO, 2016). blerilleshi.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s