Home

brieven/lettres def.inddVolgens de media is niets te beginnen met Brusselse jongeren. Brusselaar, jongerenwerker en politiek filosoof starte Brieven uit Brussel op zijn blog en ging samenwerken met De Morgen, die tien van de brieven publiceerde.

In het boek zijn de brieven zowel in het Nederlands als in het Frans afgedrukt. Vertien jongeren schreven een brief over wat hen op hun lever ligt. Zij hebben het over vooroordelen, stereotypes, identiteit, taal, onderwijs, engagement en solidariteit. Ze vertellen over hun realiteit, hun leefwereld, hun stad.

‘Hoe je het ook bekijkt, in Brussel leven het is en blijft een avontuur’ schrijft een van hen. Een ander jongere: ‘Ik geniet van studeren in de Koninklijke Bibliotheek en dan op weg naar huis de zon zien ondergaan op de Kunstberg: de ongeloofelijke mix van mensen…’

Christelle Samba, 22 jaar, Afrikaanse wortels, merkt op: ‘Elke grootstad heeft zijn problemen maar Brussel is bohemien. Brussel is anarchistisch en het geeft veel opportuniteiten.’

Deze brieven bieden in de regel een positieve kijk op het Brusselse avontuur; dat is zoals de jongeren zelf het ervaren. Mooi boekje.

Uit tijdschrift Stem van het boek, 2013/3

Brieven uit Brussel / Lettres de Bruxelles

http://epo.be/uitgeverij/boekinfo_boek.php?isbn=9789491297533

https://blerilleshi.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Bleri.Lleshi

@blerilleshi

One thought on “Recensie Brieven uit Brussel in het tijdschrift Stem Van Het Boek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s