Home

1409-1-knack-magazineDrie jaar terug, bij het eerste interview dat ik in Knack gaf over de Brusselse jongeren, waren er binnen een aantal uren meer dan 150 reacties binnengelopen. In veel van die reacties werd ik een imam, een Marokkaan, extremist, fundamentalist genoemd, iemand meende zelfs dat ik een lid van de Baath-partij in Irak zou zijn. Ik moest terugkeren naar mijn land enz enz.

Maar wat mij nog meer choqueerde is de reactie van een aantal mensen die zichzelf neofascisten noemden. En als dit niet genoeg was, gingen anderen in hun reacties de openlijke uiting van deze neofascisten applaudisseren.

Iets later besloot Knack om strenger op te treden. Reageren mag nu alleen onder eigen naam en Knack belooft om de ‘registraties van gebruikers te controleren’en  ‘sneller op te treden tegen ongepaste reacties.’

Een tijdje mocht onderaan mijn artikels zelfs niet gereageerd worden zo erg was het gesteld met het gescheld. De laatste maanden kunnen Knacklezers echter reageren ook op mijn artikels.

Hier volgt een ‘bloemlezing’ van reacties op mijn drie meest recente artikels. Knack heeft heel wat reacties verwijderd maar deze staan er nog dus volgens Knack zijn deze reacties aanvaardbaar.

De namen en reacties zijn letterlijk overgenomen en ongewijzigd. Mocht u iemand van de personen hier kennen u mag gerust dit ‘artikel’ aan die persoon bezorgen.

Pierre Vaneylen

Wordt stilaan tijd dat de allochtonen integreren en zich aanpassen aan onze levenswijze, niet omgekeerd!

Marc Wouters

Wie niet tot de Islam behoort is des duivels en de Koran is letterlijk te nemen.

Gilbert Vermeersch

Wat Brussel betreft: Brussel is al langer, voor een gedeelte, een derde wereld land/stad aan het worden en wij gaan ons niet aanpassen aan hen. Zij moeten zich aanpassen aan onze algemene normen en waarden, zoals zovelen van vreemde origine dat correct doen.

Dave Wolles

Kritiek hebben op de Islam is geen racisme, hoe vaak je dit ook maar blijft herhalen in je artikels. En Islamofobie bestaat eveneens niet, alsof het bekritiseren van een religie een ziekte is

Chris Waterschoot

Jarenlang hebben ze arabieren onvoorwaardelijk ingevoerd tot Brussel (en veel andere steden en gemeenten) zo vol zaten als een ei.Nu de volgende fhase: klagen dat ze geen werk vinden(?) Als ze al werk willen.Dan ,nar school gaan?gek zeker..dus nog meer geld voor de schoolweigeraars.Vervolgens het raar vinden dat die “sukkelaars” nog niet in opstand gekomen zijn….Rare jongens die links-rode wereldverbeteraars…

M. Vos

Wat een onvoorstelbaar gezever! Als je weigert je hoofddoek af te leggen tijdens de uitoefening van je job, dan heb je het zelf gezocht wanneer je nergens nog gevraagd wordt; dus die discriminatie is zelf gezocht. Achterstand in het onderwijs? Nog nooit werden er zoveel eieren gelegd onder een scholierenpopulatie als die van de allochtonen. Resultaat? Ze vertikken het in de meeste gevallen om hun best te doen op school (vooral de jongens), als ze al naar school komen. Hou toch eens op met dat gepamper! De dag dat allochtonen normaal gaan doen zoals iedereen (en niet steeds om uitzonderingen vragen), zullen er al veel problemen automatisch opgelost worden.

Guido Houdart

Onze potjesfilosoof is weer bezig de mensen op te ruien. Daar zou een GASboete goed voor kunnen zijn.

Bart van Leeuw

Bleri lijkt eerder een handelaar in dat spul, geen slechtoffer maar er eentje dat slachtoffers maakt.

Heinz Wolf

Bleri Lleshi, is dat niet die politiek filosoof van eigen genaden? Lang geleden dat hij ons een beetje onzin komt wijsmaken.

Rob Gyde

Ik begrijp niet waarom vriend Bleri niet politiek gaat filosoferen in de Balkan, want daar hebben ze echt nood aan zijn scherpzinnige analyses.

Peter Rouchet

de heer Bleshi is en zal de verkiezings overwinning van rechts nooit te boven komen. Hij had liever gehad dat we in de linkse pas bleven lopen en alles over ons heen lieten komen.

Jean Vandommele

meneer bleiterke, open vld is er ook voor, en beter mini job dan maxi dop

Herman Baets

Politiek filosoof, onderhorige van de postcommunisten is beter.

Albrecht Van den Bosch

Het probleem met Lleshi is dat hij altijd halve waarheden vertelt. Als wat hem niet goed uitkomt ‘vergeet’ hij. Bizar te noemen als je jezelf filosoof wil noemen, met als verzachtende omstandigheid ‘politiek’ :-). Wat de Duitse staat nog bij legt bij die ‘mini-joblonen’ wordt altijd vergeten. Het Duitse systeem dan blindelings, zonder enige nuance plakken op de NV-A is dan op zijn minst flauw te noemen, eigenlijk oneerlijk. En dan nu hop naar de volgende in de rij.

Pol Verhees

Misschien moet mijnheer Bleri Lleshi er maar eens over denken om zelf wat te werken en waarde te creeeren. Maar dat zal te veel gevraagd zijn neem ik aan.

Gert Van Pottelberge

Bleri Lleshi… de vleesgeworden kiesvee verzamelaar van links. Zal niet rusten voor iedere vrouw een kopvod draagt. Trouwens als die foto een Belgische autochtone man moet voorstellen is dat moslimaaaatje in deep shit als papa Mepchamed dit leest.

Erwin Ureel

Bij het aanklikken van de link bleek dat de bijdrage geschreven werd door Bleri Lleshi. Gelukkig merkte ik dat meteen en kon me zo de moeite besparen om alweer door een hoop ideologisch gekleurde onzin van een alfamannetje te moeten worstelen.

Johan Depaepe

Blijkbaar krijg je de titel ‘politiek filosoof’ op eenvoudige aanvraag. Want wat een gratuite kritiek en nutteloos artikel, zonder enige intellectuele of andere onderbouwing.

Pieter Verdonck

waarom moeten de moslims altijd hun cultuur opdringen aan andere mensen. Een hoofddoek is niet neutraal en is eigenlijk een bewijs van fundamentalisme

https://blerilleshi.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Bleri.Lleshi

@blerilleshi

4 thoughts on “Knacklezers aan het woord

  1. Ongelooflijk zeg, hoe ze profiteren van de onkunde en onmacht van de allochtonen….maar weldra komt de kentering…en zullen ze één voor één getoetst worden aan de harde realiteit; de Islam en de hoofddoek en alles wat erbij hoort op een mooi democratisch dienblad voorgeschoteld…waar ze niks aan kunnen beginnen, dan ik hun eigen voeten te schieten….het ontkennen van hun eigen principes….de tijd komt hoor….

  2. Mensen vinden nog steeds dat de anderen maar moeten zijn zoals zij zelf zijn. De meest foute opmerking die maar al te vaak als argument gebruikt wordt is “Ik doe toch ook niet zo”. Een gevolg van deze verkeerde denkwijze is dat ook een hele mensengroep, die in de meerderheid is, vindt dat degenen die in de minderheid zijn maar moeten zijn en doen zoals degenen die in de meerderheid zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is Egypte, waarbij de Moslim-broeders dit als meerderheid hebben pogen te doen t.o.v. minderheden. Dit geldt ook voor onze maatschappij. Zolang deze mentaliteit blijft zal er gescholden worden, zal er racisme zijn, zal er aan gay-bashing gedaan worden en zal er discriminatie blijven. Ik pleit al heel mijn leven voor het zien van de mooiheid van de verscheidenheid en van de verscheidene entiteiten. We moeten mekaar leren kennen en zo zien hoe interessant het anders zijn is. Hoe saai zou de wereld niet zijn mochten we allemaal hetzelfde zijn? Dit wordt echt veel te weinig beseft. Hoe sneller je dit kan diets maken aan alle mensen, hoe sneller genoemde problemen zullen verdwenen zijn. Er is in onze maatschappij alleszins al veel verbetering op dat gebied en de algehele tendens gaat steevast in de goede richting, maar er is inderdaad nog veel werk aan de winkel.

  3. Ongeveer 30 jaar geleden had ik een studentenabonnement op Knack. Ik was toen in de veronderstelling dat het een beschaafd intellectueel blad was. Na een paar jaar heb ik het abonnement opgezegd. Het voelde niet goed zal ik maar zeggen.
    Ik heb Knack in jaren niet meer gelezen. Zo te lezen aan deze commentaren heb ik niet veel gemist. Het lijkt wel of ik commentaren in een of ander roddeblad zit te lezen.
    Als ik dit alles zo lees, dan zijn termen zoals ‘beschaafd’ en ‘intellectueel’ ver te zoeken. Een beschaafd, intellectueel iemand heeft respect voor iemands mening ook al is het de hare/ zijne niet.
    zoals @piet zegt: het zou maar saai zijn mochten we allemaal dezelfde zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s