Home

de neoliberale strafstaat - bleri lleshiLukt het niet om de echte problemen aan te pakken, dan kloppen politici  steeds op diezelfde nagel van de repressie, zegt Bleri Lleshi in De neoliberale strafstaat.

Nooit was de kloof tussen arm en rijk zo groot in ons land. Eén Belg op de vijf kan moeilijk de eindjes aan elkaar knopen. Eén migrantenkind op de drie groeit op in armoede. Daarmee is België een van de slechtste leerlingen in de Europese klas. De werkloosheid bij migrantenjongeren zit boven de 30%, in bepaalde Brusselse wijken leunt ze zelfs tegen de 50% aan. Maar ook wie werkt, komt vaak met moeite rond. Het zijn hallucinante cijfers.

Maar. Welke hete hangijzers staan er dezer dagen met stip vooraan op de politieke agenda? Van Antwerpen over Brussel tot Zonhoven? ‘Criminaliteit. Veiligheid. Nultolerantie. Overlast. Hangjongeren. Voor wat hoort wat!’… Lukt het niet om de echte problemen aan te pakken, dan kloppen politici steeds op diezelfde nagel van repressie, zegt Bleri Lleshi in De neoliberale strafstaat.

Een strafstaat gebouwd op de ruïnes van de welvaartsstaat: aan de hand van theoretisch onderzoek en praktijkervaring, toont Lleshi aan waar dertig jaar neoliberalisme ons in snel tempo naartoe voert. Als hem dat maar geen GAS-boete oplevert!

De neoliberale strafstaat, Bleri Lleshi (Uitgeverij EPO)

Isbn 978 94 91297 49 6

Paperback, 15 x 22,5 cm

Ca. 300 pagina’s

Ca. € 25,00

Verschijnt voorjaar 2013

:::: Om op de hoogte te blijven :::::

https://blerilleshi.wordpress.com

https://www.facebook.com/NeoliberaleStrafstaat

Twitter @blerilleshi

2 thoughts on “De neoliberale strafstaat

  1. Het lijkt een uiterst interessant boek. Hopelijk staan er minder fouten in uw boek dan in dt kort tekstje van de uitgever.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s