Home

We hebben te gast Bleri Lleshi (filosoof en documentairemaker) die zijn boek Identiteit en Interculturaliteit. Identiteitsconstructie bij jongeren in Brussel (VUBPress, 2010) en documentaire Bxl stad zonder eigenaar (Bleri Lleshi, België, 2009) komt voorstellen.

Het boek, dat vorig jaar verschenen is, is ondertussen al aan een tweede editie toe. Hiervoor heeft Lleshi een nieuw essay geschreven over het identiteitsdebat in Vlaanderen.

We openen de avond met een korte inleiding van Pieter-Jan Mattheus, voorzitter Jong CD&V Brussel.

Vervolgens tonen we documentaire Bxl stad zonder eigenaar, die Brusselse jongvolwassenen aan het woord laat over leven in de stad.

Nadien volgt een uiteenzetting van Bleri Lleshi over ‘samenleven in de stad’. Er zijn problemen en uitdagingen, maar ook kansen voor een beter samenleven in de stad. Erkennen van meervoudige identiteiten, openheid en engagement zijn kernbegrippen doorheen zijn discours.

Brussels volksvertegenwoordiger Bianca Debaets (CD&V) biedt een eerste reactie op zijn boek en opent het debat. Er wordt voldoende tijd vrijgelaten voor het publiek om aan het woord te nemen voor vragen en bedenkingen.

De tweede editie van het boek Identiteit en Interculturaliteit zal ter plekke verkrijgbaar zijn.

Praktisch
– Wanneer:  woensdag 9 november 2011 om 20.15u

– Waar: Wereldsalon, Wetstraat 89, 1000 Brussel (metrostation Maalbeek)

– Inschrijvingen: Bianca Debaets (bdebaets@bruparl.irisnet.be of 02/213.71.57)

– Gratis

Over de auteur:

Bleri Lleshi is filosoof, politicoloog en documentairemaker. Momenteel werkt hij bij Alba vzw als begeleider met jongeren die uitgesloten worden. Zijn onderzoek is gericht op verscheidene thema’s, zoals identiteit, interculturaliteit, sociale ongelijkheid, neoliberalisme en Brussel. Lleshi is gastprofessor filosofie en economie aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Hij schrijft regelmatig opiniestukken en recensies voor verschillende media. Als documentairemaker regisseerde Lleshi o.a Bxl stad zonder eigenaar (België, 2009) en Belgikanen (België, 2010) en Inspirerende Parcours (2011). In mei 2011 verscheen de tweede editie van zijn boek Identiteit en Interculturaliteit. Identiteitsconstructie bij jongeren in Brussel (VUBPress, 2010).

Meer info:

https://blerilleshi.wordpress.com/          http://www.facebook.com/Bleri.Lleshi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s