Home

Voorstelling van het project The Inspirator: jongeren inspireren jongeren. Zes Brusselse jongeren trachten hun eigen project te realiseren. De documentairemaker Bleri Lleshi maakte hierover een documentaire Inspirerende Parcours die voor de eerste keer wordt vertoond.

1/3de van de kinderen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest groeit op in een gezin zonder inkomen uit arbeid. Jongerenwerkloosheid in bepaalde wijken loopt op tot 50%. Ambities koesteren en waarmaken is niet simpel als we kijken naar de sociale en economische situatie waarin vele Brusselse kinderen en jongeren opgroeien. Daarbij komt nog dat de samenleving steeds focust op het negatieve, op de ‘overlast’ die jongeren de samenleving bezorgen.

Bruno De Lille, Staatssecretaris bevoegd voor Gelijke Kansen gaf in november vorig jaar het startschot voor ‘The Inspirator’, een project waarbij jongeren opgevolgd en gesteund worden in de realisatie van hun droomproject.

Drie jonge vrouwen en drie jonge mannen, Franstalige en Nederlandstalige Brusselaars, namen deel aan dit traject en zetten zich gedurende een jaar in om het beste uit zichzelf te halen en om andere jongeren te inspireren. Centrale thema’s hierbij waren: hoe inspireer je anderen? Hoe ga je om met stereotypering, (negatieve) beeldvorming? Wat is het belang van netwerken en hoe doe je dat?

Het traject dat de deelnemers volgden, werd op film vastgelegd door Bleri Lleshi, een Brusselse documentairemaker met bijzondere aandacht voor Brusselse jongeren.

Bij deze nodigen we u graag uit om het traject van deze jongeren te komen ontdekken op donderdag 27 oktober, van 13.00u tot 17.00u, in Zaal Zinneke van het Brussels Info Point (BIP), Koningsstraat 2 te 1000 Brussel.

Om praktische redenen vraag ik u om uw aanwezigheid te bevestigen via Inspirator@skynet.be

Programma

27 oktober 2011, van 13u tot 16u

13u Ontvangst met koffie

13u30 Bienvenue et courte introduction par Bruno De Lille, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewestbevoegd voor het Gelijke Kansenbeleid

13u45 ‘The Inspirator’: visie, opzet en verloop van project door Lief Vandevoort, projectleider

14u Projection du film ‘Parcours Inspirant / Inspirerende parcours’ avec introduction de Bleri Lleshi, documentariste

14u30 Discussion sur l’avenir des jeunes bruxellois, avec Bruno Bauwens (d’broej) et Fatima Zibouh (politologue)

16u Receptie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s