Home

In het kader van ‘Inspirerend discours bij De Loodsen’ (Antwerpen) hebben we als gast Bleri Lleshi (filosoof en documentairemaker) die zijn boek (Identiteit en Interculturaliteit. Identiteitsconstructie bij jongeren in Brussel) en documentaire (Bxl stad zonder eigenaar) komt voorstellen.

Zijn boek Identiteit en Interculturaliteit. Identiteitsconstructie bij jongeren in Brussel (VUBPress, 2010), vorig jaar verschenen is ondertussen al aan een tweede editie toe. Voor de tweede editie heeft Lleshi een nieuw essay geschreven over het identiteitsdebat in Vlaanderen.

We openen de avond met zijn documentaire Bxl stad zonder eigenaar (Bleri Lleshi, België, 2009) die Brusselse jong volwassenen aan het woord laat over leven in de stad.

Nadien volgt een betoog van Bleri Lleshi over ‘Identiteit en interculturaliteit in de stad’. Uitdagingen en kansen voor een beter samenleven in de stad. Meervoudige identiteiten, openheid en engagement zijn kernbegrippen doorheen zijn discours.

Er wordt voldoende tijd vrij gelaten voor het publiek om aan het woord te nemen voor vragen en reflecties.

De tweede editie van het boek Identiteit en Interculturaliteit zal ter plekke verkrijgbaar zijn.

Praktisch

– Wanneer: 4 oktober 2011 om 20u aan De Loodsen in Antwerpen
– Adres: Sint-Jacobsmarkt 43
– Inschrijvingen: via info@deloodsen.be €5 inkom – ter plekke te betalen

Meer info:
www.deloodsen.be

https://blerilleshi.wordpress.com/

http://www.facebook.com/Bleri.Lleshi

Over de auteur:
Bleri Lleshi is filosoof, politicoloog en documentairemaker. Momenteel werkt hij bij Alba vzw als begeleider met jongeren die uitgesloten worden. Zijn onderzoek is gericht op verscheidene thema’s, zoals identiteit, interculturaliteit, sociale ongelijkheid, neoliberalisme en Brussel. Lleshi is gastprofessor filosofie en economie aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Hij schrijft regelmatig opiniestukken en recensies voor verschillende media. Als documentairemaker regisseerde Lleshi o.a Bxl stad zonder eigenaar (België, 2009) en Belgikanen (België, 2010) en is op dit moment aan een nieuwe documentaire bezig. In april 2011 verscheen de tweede editie van zijn boek Identiteit en Interculturaliteit. Identiteitsconstructie bij jongeren in Brussel (VUBPress, 2010).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s