Home

Va Fan Fahre

Vk* is misschien AB niet, maar in hartje Molenbeek blijven ze topmuzikanten verleiden.  Ik zal het hier bij drie namen houden.

Op 1 mei was het de buurt aan Va Fan Fahre, Belgische band die zijn laatste cd kwam voorstellen. Al Wa’ Debt verscheen vorig jaar en werd enorm positief onthaald. Het album stond hoog genoteerd op nationale en internationale charthits van wereldmuziek.

Op dit album werkt Va Fan Fahre samen met de Marokkaanse zangeres Aicha Haskal. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken maar intussen is Haskal tot een vaste waarde uitgegroeid en tijdens het concert in Vk* viel dit duidelijk op. Niet alleen is ze belangrijk met haar zang, maar bij momenten neemt ze de band op sleeptouw.

Al Wa’ Debt is werkelijk een reis doorheen culturen, van Marokko, Egypte en andere Arabische wereld tot en met Ethiopië en Balkan. De mix die ze samen brengen is niet zo simpel om te volgen op de dansvloer maar eens de muziek haar werkt doet, reis je mee.

Vanaf vandaag kunnen jullie het album gratis downloaden via de officiële website van Va Fan Fahre. Benieuwd naar het nieuwe project van deze band.

Che Sudaka

Rijk aan culturen is ook Che Sudaka. Ze komen uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen en na jaren als straatmuzikanten in Barcelona te hebben gespeeld zijn ze doorgebroken op het hoogste niveau. Bij hun eerste concert in België kwamen ze binnen als illegalen, in Vk* werden ze als echte sterren onthaald.

Che Sudaka is momenteel een van de meest energieke bands op vlak van wereldmuziek in Europa. Die gasten spelen ska, reggae, cumbia tot en met punk geluiden, die ze in een vloeibare en erg dansbare mix weten te smelten.

Hun optreden in Vk* was dan ook eentje om in je dagboek te noteren want de combinatie van kritische teksten met de positieve sfeer in hun muziek, voldoen elke muziekliefhebber.

Hun laatste cd Tudo é possible, is mooi in evenwicht en die balans valt op zowel in het muzikale, als in de tekst.

Ik zou zeggen: als je kans krijgt ze nog ergens te zien, niet twijfelen!

The Slackers

De derde band doet niet onder voor de vorige. The Slackers maken al gedurende twee decennia muziek. Muziek die flirt met verschillende genres en die voor explosieve optredens zorgt. Ska, soul, reggae spelen deze gasten als geen ander. New York op zijn best, afgezakt naar Brussel.

www.vkconcerts.be

www.vafanfahre.be

www.chesudaka.com

www.theslackers.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s