Home

Gotan Project (**), dat op 15 augustus op het BSF-podium stond, maakt schitterende muziek. Deze strakke Argentijnse-Franse mix laat de nieuwste elektronische uitvindingen harmonieus communiceren met piano en viool. Het optreden was wel te stijf en berekend. Dat deze artiesten niets aan het toeval overlaten, wisten we al, maar dat mag niet zo ver gaan dat het op een bevroren poppenshow lijkt. Wie weet lag het aan het deprimerende Belgische weer, want ze hadden duidelijk niet veel zin in. (BL)

Er is een link tussen Gotan Project en Caravan Palace (***). Ze hebben beide nieuwe accenten aan respectievelijk tango en swing gegeven. In tegenstelling tot Gotan Project had Caravan Palace er op 15 augustus wel zin in. De show leek wat chaotisch maar zat tegelijk ook vol spontaniteit en energie. De artiesten hadden gewoon zelf plezier en dat zagen de mensen. Ondanks de bakken regen op het Paleizenplein bleef iedereen meegenieten van de swingende beats. (BL)

Een van de beste acts van deze negende editie van het Brussel Summer Festival is het optreden van Balimurphy (***) op 17 augustus. We zijn dan ook trots dat ze Brusselaars zijn. Deze groep brengt magische en melancholische geluiden die je steeds weer weten mee te dragen naar een andere sfeer. Als je Frans spreekt en hun teksten begrijpt dan is het helemaal genieten. Deze artiesten zullen binnenkort hoge toppen scheren. (BL)

De prijs voor de grootste ontgoocheling gaat naar Rachid Taha (**), die op 17 augustus optrad. Bij momenten was zijn optreden gewoon bedroevend. Taha wou laten zien dat hij meer dan ‘Ya rayah’ (zijn bekendste nummer) in zijn mars heeft, maar zijn ‘rockshow’ was allesbehalve geslaagd. Gelukkig besloot hij om naar het einde van het concert toe in te grijpen en een aantal van zijn beste nummers zoals ‘Ecoute moi camarade’ te spelen. (BL)

Babylon Circus (****) was op 22 augustus de afsluiter van deze editie van het Brussels Summer Festival. Deze band bleek een uitstekende keuze. Babylon Circus, die eerder een familie dan een band vormt op het podium, bleek in staat het podium in vlammen te steken. Het publiek kreeg geen seconde rust. De hyperactieve frontman verzorgde de show, terwijl de rest van de groep constant in interactie met het publiek stond. Op cd klinken ze iets minder overtuigend, maar live is deze band een brander. (BL)

Bleri Lleshi

Uit: CuttingEdge, 28-08-2010

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s